EDITIE 2020

Wilrijk - Hasselt - Aarschot : wo 12 februari, wo 11 maart, wo 22 april, wo 20 mei, wo 10 juni, zat 27 juni

Gent - Kortrijk: do 20 februari, do 19 maart, do 30 april, do 28 mei, do 18 juni, zat 27 juni

 

Hieronder de programma's van de verschillende ateliers:

 

Volgende sessie

Communiceren met medewerkers

Aarschot - Hasselt - Wilrijk 12/02 - Kortrijk - Gent 20/02

Als zaakvoerder van een architectenkantoor ben je de centrale figuur op vele plaatsen. Je bent in vele gevallen de eerste link naar de bouwheer, aannemer, overheid, medewerkers, vennoten, etc. Overal is er echter wel eens een ontevredenheid of de werf of het bureau functioneren niet meer zoals het hoort. Hoe moet je dan gepast reageren?

Gastspreker: Dhr. Johan de Lille


Meer info

Afspraken binnen het kantoor

Aarschot - Hasselt - Wilrijk 11/03 - Kortrijk - Gent 19/03

Op het eerste Atelier van Schaalvergroting staat architect Karel de Mulder van A2D architecture 2 design op de speakerscorner. Hij geeft die avond een doorlichting van hoe hij het leiden van een architectenbureau ervaart en hoe zij dit dagelijks met een team van zaakvoerders in de praktijk vorm geven. Meer specifiek geeft architect Karel de Mulder een overzicht welke afspraken zij binnen hun kantoor maken tussen de zaakvoerders en de medewerkers.

Gastspreker: arch. Karel De Mulder, A2D architecture 2 design


Meer info

Continuïteit van het kantoor: medewerkers laten ingroeien

Aarschot - Hasselt - Wilrijk 22/04 - Kortrijk - Gent 30/04

Het uitbouwen van het eigen kantoor was geen lachertje. Het heeft bij momenten zeker bloed zweet en tranen gekost om het op het rendabele niveau van vandaag te krijgen en te houden. Maar wat moet er met dit kantoor gebeuren naar het einde van jouw loopbaan? For sale? Er zijn andere mogelijkheden.

Gastspreker: arch. Leen Janssens, architecten GROEP III


Meer info

Bedienden vs. freelance medewerkers

Aarschot - Hasselt - Wilrijk 20/05 - Kortrijk - Gent 28/05

De bouwsector is continu in beweging. Deze bewegingen vertalen zich binnen een architectenkantoor in het aantal opdrachten. En dit aantal is gerelateerd aan de bezettingsgraad binnen een architectenkantoor. Binnen de architectensector is het ingeburgerd om freelance-medewerkers aan te stellen. Want die bewegingen opvangen met bediendencontracten dat gaat niet. Maar is dit ook zo? Wat maakt architectenkantoren dan zo anders dan andere sectoren?

Gastspreker: arch. Dirk Driesmans, Q-BUS architectenbureau


Meer info

Rekruteren, selecteren en behouden van medewerkers

Aarschot - Hasselt - Wilrijk 10/06 - Kortrijk - Gent 18/06

We kunnen er uren over zagen en klagen, maar het is wat het is. Voor iedere zaakvoerder wordt het rekruteren, selecteren en behouden van personeel de uitdaging voor de komende decennia. Er zijn echter een aantal manieren en handvaten die je meer succesvol kunnen maken in deze zoektocht. Marketeren is het nieuwe rekruteren.

Gastspreker: Dhr. Bjorn Degandt, Chapter 3


Meer info