Volgende sessie

Wat is BIM en hoe je als zaakvoerder opstellen t.o.v. BIM?

Digitaal 09/07

Is BIM effectief de trein die je niet mag missen? In deze inleidende sessie worden de mogelijkheden en gevolgen van het integreren van BIM in jouw kantoor geschetst.

Gastspreker: prof. ir.-arch. Paulus Present, Bureau Bouwtechniek


Inschrijven

Terugblik

Dirigeren en delegeren binnen het kantoor

Wilrijk 12/02 - Gent 20/02

Heel wat zaakvoerders zien brood in het uitbouwen van een (multidisciplinair) kantoor. Dit liefst met meerdere medewerkers/vennoten om zo de kennis en inzichten te vergroten en de verantwoordelijkheden te verdelen. Zo moet je als zaakvoerder beslissingen nemen, een team leiden, leren delegeren, etc. Hoe blijf je dit allemaal de baas?

Gastsprekers:
Dhr. Dries De Schutter, Knowledge On the Spot (12/02)
Mvr. Charis Libotton, Knowledge On the Spot (20/02)


Meer info

Afspraken binnen het kantoor

Digitaal 21/04

Tijdens het tweede atelier van schaalvergroting geeft architect Karel de Mulder een doorlichting van hoe hij het leiden van een architectenbureau ervaart en hoe hij dit dagelijks met een team van zaakvoerders in de praktijk vorm geeft. Meer specifiek geeft hij een overzicht welke afspraken zij binnen hun kantoor maken tussen de zaakvoerders en de medewerkers.

Gastspreker: arch. Karel De Mulder, A2D architecture 2 design


Meer info

Bedienden vs. freelance medewerkers

Digitaal 29/04

De bouwsector is continu in beweging. Deze bewegingen vertalen zich binnen een architectenkantoor in het aantal opdrachten. En dit aantal is gerelateerd aan de bezettingsgraad binnen een architectenkantoor. Binnen de architectensector is het ingeburgerd om freelance-medewerkers aan te stellen. Want die bewegingen opvangen met bediendencontracten dat gaat niet. Maar is dit ook zo? Wat maakt architectenkantoren dan zo anders dan andere sectoren?

Gastspreker: arch. Dirk Driesmans, Q-BUS architectenbureau


Meer info

Aantrekken en behouden van medewerkers

Digitaal 18/06

We kunnen er uren over zagen en klagen, maar het is wat het is. Voor iedere zaakvoerder wordt het rekruteren en het behouden van personeel de uitdaging voor de komende decennia. Er zijn echter een aantal manieren en handvaten die je meer succesvol kunnen maken in deze zoektocht.

Gastspreker: Dhr. Bjorn Degandt, Chapter 3


Meer info